Aszalt Gyümölcs Kalória

Imperial
Metric
Basic Information
years
kg
cm
Activity Level
Your results:
Target calorie intake per day:
0

  Az aszalt gyümölcsök egyre
népszerűbbek a kalóriaszegény ételek kedvelői körében, hiszen ízletes és
tápláló snack lehetnek az egészséges életmód részeként. Azonban fontos tudni,
hogy bár egészséges összetevőkkel rendelkeznek, magas energiatartalmuk miatt
könnyen túlzásba lehet vinni fogyasztásukat. Az aszalt gyümölcsök készítése
során a friss gyümölcsökből eltávolítják a vizet, így koncentrált formában
tartalmazzák azokat a tápanyagokat, melyek megtalálhatóak az eredeti
gyümölcsökben. Ezek közé tartozik például a rost, vitaminok és ásványi
anyagok. Az aszalt gyümölcsök gazdagok lehetnek C-vitaminban, A-vitaminban,
káliumban és vasban is. Az aszalt gyümölcsök azonban magas cukortartalommal
is rendelkeznek, mivel a szárítás folyamán a természetes cukortartalmuk is
koncentrálódik. Ezért fontos mértékkel fogyasztani őket, ha figyelünk az
energiabevitelünkre és az egészséges táplálkozásra. Egy adag (kb. 30g) aszalt
gyümölcs átlagosan 70-100 kalóriát tartalmaz, de ez változhat a
gyümölcsfajtától és az adott termék hozzáadott cukortartalmától függően. Ha
valaki diétázik vagy fogyni szeretne, érdemes odafigyelnie az aszalt
gyümölcsök fogyasztására is. Bár egészséges összetevőkkel rendelkeznek,
könnyen túlzásba lehet vinni fogyasztásukat és ezzel több kalóriát vihetünk
be szervezetünkbe, mint amennyire szükségünk van. Fontos a mértékletesség és
az egészséges életmód egyensúlya. Az aszalt gyümölcsök nagyszerű alternatívái
lehetnek az édességvágynak vagy az egészséges snackeknek, ha tudatosan
választjuk meg őket. Kiválóak lehetnek például müzlikhez vagy joghurthoz
keverve, vagy akár csak magukban rágcsálva is. Fontos azonban figyelembe
venni a fogyasztott mennyiséget és nem helyettesíteni velük a friss
gyümölcsfogyasztást. Összességében az aszalt gyümölcsök finom és tápláló
csemegék lehetnek az egészséges életmód részeként, de fontos figyelni a
kalóriatartalmukra és mértékkel fogyasztani őket. Ha tudatosan választjuk meg
őket és beillesztjük ét