Köles Kalória

Imperial
Metric
Basic Information
years
kg
cm
Activity Level
Your results:
Target calorie intake per day:
0

  A köles egy régóta ismert és kedvelt
gabonafajta, mely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Egyre népszerűbbé
válik a gluténmentes étrendet követők körében, valamint azok körében is, akik
egészséges életmódot szeretnének folytatni. Az egyik legfontosabb kérdés,
amely gyakran felmerül a kölessel kapcsolatban, az annak kalória tartalma. A
köles sok tápanyagban gazdag gabonaféle, mint például a fehérjékben,
rostokban és ásványi anyagokban. Ezen kívül alacsony glikémiás indexű, így
lassan emeli meg a vércukorszintet, ami fontos szempont lehet azok számára,
akik cukorbetegségben szenvednek vagy fogyni szeretnének. Kalória tartalma
azonban nem elhanyagolható tényező, ha fogyni szeretne valaki vagy figyelni
szeretné az étrendjét. Egy bögre (kb. 174 gramm) főtt köles átlagosan 218
kalóriát tartalmaz. Ez nem jelent túl magas kalóriatartalmat, de fontos
figyelembe venni, hogy ez csak a köles önmagában történő fogyasztásakor
érvényes. Ha például hozzáadunk hozzá olajat vagy vajat, akkor természetesen
növeljük a kalória bevitelt. Fontos megemlíteni azt is, hogy a köles könnyen
variálható étel. Lehet belőle pudingot készíteni édesített mandulatejjel és
gyümölccsel tetejére, vagy salátát keverni hozzá zöldségekkel és fűszerekkel.
Így könnyen beilleszthető az étrendünkbe anélkül, hogy túl sok kalóriát
viszünk be vele. Ha fogyni szeretnénk vagy figyelnénk az étrendünket, akkor
fontos odafigyelni arra is, hogy milyen mennyiségben fogyasztjuk a kölest.
Bár egészséges táplálékforrásnak számít, ha túlzásba visszük a fogyasztását,
akkor az is hízáshoz vezethet. A legjobb megoldás tehát az lenne, ha
mértékletesen fogyasztanánk a kölest és figyelnénk arra is, hogy milyen egyéb
hozzávalókat használunk hozzá. Egyszerűen beilleszthető étel lehet mindennapi
étrendünkbe anélkül, hogy aggódni kellene a kalória tartalma miatt. Érdemes
kísérletezni vele és különféle receptekkel próbálkozni annak érdekében, hogy
változatosabban tudjuk elkészíteni és élvezni az egészségü