Csirkemell Kalória Tartalma

Imperial
Metric
Basic Information
years
kg
cm
Activity Level
Your results:
Target calorie intake per day:
0

  A csirkemell talán az egyik
legnépszerűbb húsféle a világon, amit szinte mindenki szeret és rendszeresen
fogyaszt. A legtöbben a csirkemellt választják, ha egészséges étkezésről van
szó, hiszen alacsony zsírtartalma miatt ideális választás lehet
fogyókúrázóknak, sportolóknak és egészségtudatos embereknek is. Azonban
mennyire ismerjük pontosan a csirkemell kalória tartalmát és tápértékét?
Először is, fontos megjegyezni, hogy a csirkemell tényleg alacsony zsírtartalmú
hús, így kiváló fehérjeforrásnak számít. Egy átlagos csirkemell darab (kb.
100g) csak körülbelül 165 kalóriát tartalmaz, ami viszonylag kevés ahhoz
képest, hogy milyen tápláló és laktató lehet. Emellett a csirkemell tele van
fontos tápanyagokkal is, mint például a B-vitaminokkal és az ásványi
anyagokkal. Ha fogyni szeretnénk vagy figyelni szeretnénk az alakunkra, akkor
érdemes figyelembe venni a csirkemell kalória tartalmát. Fontos azonban
megjegyezni, hogy nem csak az alacsony kalóriatartalom számít – fontos az is,
hogy milyen módon készítjük el a húst. Például egy sült vagy panirozott
csirkemell sokkal több kalóriát tartalmazhat, mint egy grillezett vagy párolt
változat. Ha még inkább szeretnénk csökkenteni a kalóriabevitelt, akkor
kerüljük el a bőrös csirkemellet, hiszen a bőr nagy része zsírtartalmú és
emiatt magasabb kalóriaértékkel bír. Érdemes tehát mindig leszedni a bőrt a
húsról mielőtt elkészítjük. Fontos még megemlíteni azt is, hogy a csirkemell
nem csak diétázóknak ajánlott étel lehet. Sportolók számára is kiváló
választás lehet, hiszen rengeteg fehérjét tartalmaz, amely segíti az izmok
regenerálódását és növekedését. Emellett könnyen elkészíthető és
sokféleképpen variálható is. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a
csirkemell valóban ideális választás lehet egy egészséges étrend részeként.
Alacsony kalória- és zsírtartalma miatt segíthetünk vele fenntartani vagy
elérni az ideális testsúlyt. Fontos azonban odafigyelni arra is, hogyan
készítjük el és mivel párosítjuk az étkezés során.