Útifűmaghéj Kalória

  Azt mondják, hogy aki egészségesen
akar élni, az nem csak mozognia kell, hanem oda kell figyelnie arra is, hogy
mit eszik. Az egyik olyan étrend-kiegészítő, amely segíthet ebben, az
útifűmaghéj. De vajon tényleg ennyire jó hatással van a szervezetre? És
mennyire kell odafigyelni a kalóriatartalmára? Az útifűmaghéj egy növényi
rostforrás, amely számos jótékony hatással rendelkezik. Az egyik legfontosabb
tulajdonsága az emésztőrendszer támogatása. A maghéjban található rostok
segítenek normalizálni a bélmozgást és javítani az emésztést. Emellett
csökkenthetik az éhség érzetet és segíthetnek a fogyásban is. Az útifűmaghéj
kalóriatartalma viszonylag alacsony, így ideális táplálkozási kiegészítő
lehet azoknak, akik figyelnek a kalóriabevitelre. Egy evőkanál útifűmaghéjban
kb. 30 kalória található, tehát könnyen beilleszthető bármilyen étrendbe
anélkül, hogy túl sok extra kalóriát jelentene. Emellett az útifűmaghéj
segíthet csökkenteni a koleszterinszintet is. A rostok képesek megkötni és
eltávolítani a felesleges koleszterint a szervezetből, ezáltal csökkentve a
szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Fontos azonban
megjegyezni, hogy az útifűmaghéj fogyasztása mellett kellő mennyiségű folyadékot
is kell inni, mert a rostok megduzzadva veszik fel a vizet, és ha nincs
elegendő folyadék a szervezetben, akkor akár még több emésztési problémát is
okozhat. Az útifűmaghéj másik fontos tulajdonsága az inzulinérzékenység
javítása. A rostok segítenek lassítani az étkezésektől származó
vércukorszint-emelkedést, ezáltal stabilizálva azt és segítve abban, hogy
tovább érezzük magunkat jóllakottan. Ezen túlmenően az útifűmaghéj segíthet
még méregtelenítésben is. A rostok kötik magukhoz a méreganyagokat és
segítenek azok eltávolításában a szervezetből. Összegezve tehát az
útifűmaghéj rendkívül jól hasznosítható táplálkozási kiegészítő lehet szinte
bárki számára.